Napjainkban a tiszta, ápolt és esztétikailag is szép fogazat egyre fontosabbá válik, így mi is szeretnénk ehhez hozzásegíteni Önt a legújabb technikák és anyagok alkalmazásával.

Szép fogazat elérésének módszerei:

Fogfehérítés

 

Fogszabályozás

Esztétikai fogászat:

 

Amalgám tömések cseréje fogszínű tömésekre:

Ennek során a régi tömés és az esetleges szuvasodás eltávolítása után nagy gonddal a legmodernebb fényre keményedő anyagokkal színeket egymásra rétegezve fogával megegyező színű tömést készítünk.

Nagy foghiány esetén javasoljuk az ún. inlay ill. onlay készítését. Ekkor a tömés eltávolítása és a fog kitisztítása után lenyomatot veszünk, a fogat pedig ideiglenes töméssel látjuk el. Egy következő ülésben a technikus által megformázott és megfestett gyönyörű tömést helyezzük a fogba egy speciális ragasztócement segítségével. Akkor alkalmazzuk, ha a fogból hiányzó rész olyan nagy, hogy már sem minőségileg sem esztétikailag megfelelő tömés nem készíthető a szájban.

 

Tág fogközök eltüntetése

A fogászati anyagok fejlődése szerencsére lehetővé teszi, hogy kisebb esztétikai hibákat, pl.: tág fogközöket frontfogaknál, elszíneződött fogakat, letört fogakat minimális preparációval, vagy akár anélkül koronák helyett ún. ragasztásos, rétegezős technikával tömőanyaggal korrigáljunk, kiváló esztétikai eredményt elérve.

A fogászat legújabb vívmánya a fémmentes fogpótlások minőségének és tartósságának ugrásszerű fejlődése.