Új szerek a fogágybetegségek kezelésére

Pácienseink különböző fogászati és parodontológiai (ínybetegségek) panaszokkal fordulnak hozzánk.

Alapos kivizsgálás után a szakma szabályai szerint ellátjuk őket, de sokszor többre lenne szükség a hosszú távú siker érdekében.  A fogágybetegségeknek többféle formáját különböztetjük meg a klinikai kép, a lefolyás üteme ill. az egyéb általános befolyásoló tényezők alapján. A legfontosabb figyelemfelhívó tényező a vérző íny, a kellemetlen szájszag és előrehaladottabb esetben a mozgatható fog(ak).

Kezelésük azonban alapvetően két irányvonal mentén történik.

Az úgynevezett konzervatív terápia során a beavatkozások kevésbé drasztikusak. Első lépés egy nagyon alapos professzionális fogkőeltávolítás (szükség esetén több alkalommal), szájhigiénés tanácsadással. A gyógyulás a betegek aktív közreműködésével (nagyon alapos szájhigiéne a megadott módon) hosszabb időt vesz igénybe, de rendszeresen elvégezve nagyon hatásos lehet. Egyéne szabottan megtanítjuk az alapvető szájhigiéniai módszereket és utána a kezelés során kialakult megváltozott állapot karbantartását is.

Súlyosabb esetekben szükség lehet sebészi beavatkozásokra—partnerek, parodontológus

Minden esetben nagyon fontos páciensünk aktív együttműködése a kezelés utáni gyógyulás időszakában.

 

A legfontosabb a megfelelő mechanikai tisztítás (80%), azonban naponta jelennek meg a piacon újabb és újabb íny gyógyulását elősegítő szerek.

Az egyik legújabbak a Gingigél készítmények.

Hatóanyaguk a hialuronsav, a fogágy kötőszövetében nagy mennyiségben előforduló vegyület, mely a fogágy egészségének fenntartásában jelentős szerepet játszik. A kívülről adott hialuronsav gyulladásgátló és ödémaellenes hatással rendelkezik  Fiziológiás körülmények között a szövetjavító folyamatok kontrolljában játszik szerepet, ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy segíti a szövetek gyógyulását.

A rendelőnkben professzionálisan alkalmazható Gingigel prof  0,8%-os készítmény mellett lehetőség nyílik a kezelés kiegészítésére a páciens által  használható kisebb koncentrációjú anyagokkal.

Gingigél gél: fogkőlevétel, ínykezelés után napi 3-5 alkalommal kúraszerűen alkalmazható. Tiszta kézzel a gélt enyhén belemaszírozni az ínybe.

    Gingigél szájöblítő oldat: naponta többször higítás nélkül 1-2 percig öblögetni.

 

Gingigél spray: nagyobb műtétek után, amikor az adott terület még nehezen tisztítható

Mindhárom készítmény kiválóan alkalmazható aphták, mechanikai sérülések (fogszabályozás), ínygyulladás esetében is.

Gingigél baby: külön említést érdemel, hisz segíti a fogzás során kialakult ínygyulladás kezelését.