Fogfehérítés

A fogászat sok kellemetlen velejárója mellett jó tulajdonságokkal is rendelkezik: MEGSZÉPÜLÜNK TŐLE!!!

Hát itt is néha igaz a mondás: a szépségért szenvedni kell, de nem nagyon.

Szépülésünk egyik legegyszerűbb módja a fogfehérítés.

Nem ártalmas-e?

Megfelelő körülmények között, fogorvosi kontroll mellett, ellenőrzött, kíváló anyagokkal, ésszerű mennyiségben egyáltalán nem.

 

Fájdalmas-e?

Nem fájdalmas. A kezelés folyamán a páciensek egy részénél felléphet hidegre, melegre, savas dolgokra való érzékenység amely teljesen normális, mely a kezelés befejezése után pár nappal elmúlik.

Hány éves kortól használható?

Ajánlott megvárni a fejlődés befejeződését, ill. az utolsó maradó fogak előtörése után kb. 2-3 évet.

Mennyi ideig marad „fehér”?

Pár évig biztos, bár eléggé függ a táplálkozási szokásoktól (cigaretta, kávé, tea, vörös bor, erős színező anyagot tartalmazó ételek nem segítik a fehérséget). Azonban időszakonként alkalmazott rövid utókezeléssel könnyen fenntartható az elért állapot.

 

Mennyire fehéredik ki?

Őszintén megvallva mindenkinél fehéredik több színárnyalatot, de összességében erős egyéni különbséget mutat a világosodás mértéke.  Az egészséges sárgás színárnyalatú fogak nagyon szépen fehérednek. A szürkésebb fogaknak általában több kezelés szükséges és rövidebb ideig tart az eredmény, de megéri, mert nagyon sokat javít az esztétikán. A zománchibás ill. az antibiotikumkezeléstől foltos ún. tetraciklines fogak fehérítése még több türelmet igényel, de ezekkel is szép eredmény érhető el.

Fontosabb tudnivalók:

A fehérítők csak a fogakat fehérítik ki, a töméseket pótlásokat nem. Így a foghehérítést érdemes a nagyobb fogászati kezelések elején végezni, ill. a fehérítés után a látható helyen lévő elütő színű tömések, pótlások cseréje szükséges.

Rendelőnkben a világhírű, amerikai vezető fogászati cég (Ultradent) Opalescence fogfehérítőit  használjuk.

Legnépszerűbb az otthon használható változat. Ennek során szájvizsgálat és fogkőeltávolítás után lenyomatot veszünk, majd a fogakra pontosan illeszkedő, speciális mélyhúzott sín készül. A fogfehérítő kiválasztása (létezik semleges, mentolos ill. dinnyés ízben) és a sín, valamint a fehérítő használatának elmagyarázása után már kezdődhet is az izgalmas fogfehérítés otthon éjszakánként, vagy akár nyugodalmasabb napközben is.

Az otthoni fogfehérítés általában egy hetet vesz igénybe. 2-3 nap után már komolyan látszik a hatása, az esetleges érzékenység is ekkor léphet fel. Kellemetlen érzékenység esetén a kezelés szüneteltethető pár napra, ez nem fogja semmissé tenni az eredményt: nem sötétedik vissza. Bizonytalanság és kérdés esetén természetesen várjuk azonnali jelentkezését.

Ínyre kerülve a fehérítő felmaródást okozhat, amely nem szerencsés és elkerülendő, de pár nap alatt nyomtalanul gyógyul.

Az adott anyag hűtőszekrényben tárolandó, itt azonban két évig megőrzi hatékonyságát.

Ha nagyobb fogászati beavatkozás nem történik, akkor a sín hosszú évekig használható, szükség esetén utánrendelhető a zselé egy kis szépítő frissítésre.

A fogfehérítő egy speciális anyagát használjuk elszíneződött gyökérkezelt fogak kezelésére. Ilyenkor a fehérítőt több kezelés során a fog belsejében és külsején egyaránt alkalmazzuk. Látványos javulás érhető el, bár tapasztalat szerint sajnos csak egy időre oldja meg a problémát.